Abonneer je gratis op Techzine!

Benchmarks

Standaard voeren we op Android twee benchmarks uit, te weten Neocore en Caffeinemark. Op dit toestel voer ik ook de beide tests uit. De resultaten laten zien dat de Legend op het gebied van Neocore (grafisch) de rest toch wel achter zich laat. Dat mag ook wel, want de vorige toestellen waren eigenlijk allemaal van de vorige generatie. De Legend is het eerste toestel uit de nieuwe generatie die we reviewen.

Ook op het gebied van Caffeinemark valt op dat de Legend weer sneller is. Deze resultaten zullen waarschijnlijk weer wel minder zijn dan de resultaten die geboekt worden met de Motorola Milestone of de Google Nexus One, maar dat is vanwege de simpele reden dat deze toestellen een snellere processor hebben. Ook de recentelijk uitgekomen HTC Desire, met zijn 1Ghz-procesoor, zal waarschijnlijk weer sneller zijn dan de Legend. Toch doet de Legend het zeker niet onaardig.


En daarnaast mag opgemerkt worden dat een telefoon reviewen een totaalplaatje is. Het uiterlijk moet in orde zijn, de telefoon moet snel zijn en de software moet af zijn. Er moet een gevoel ontstaan dat je de telefoon dagelijks wilt gebruiken en dat je ermee overweg kunt. Als je dat gevoel niet krijgt, weet je in ieder geval zeker dat de telefoon niet de juiste is voor jou.

De resultaten van de Legend staan hieronder, er staan wat andere Android-modellen bij ter vergelijking.

Caffeinemark


Ook hier begin ik weer met de CaffeineMark-test. Deze test is ook gedraaid op alle voorgaande Android-toestellen. Deze test meet hoe het met de Java-snelheid is gesteld, hoe hoger de score hoe beter.

Neocore


Bij games zijn FPS (frames per second) erg belangrijk. Hoeveel beelden per seconde kan de telefoon nu eigenlijk verwerken. Scheelt het nog wat met andere toestellen, doordat de HTC Legend een snellere processor heeft? Wij voerden de benchmark uit en hieronder vindt je onze resultaten terug.