1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Als we ELSPA mogen geloven is het gebruik van de illegale flashcards waar onder andere NDS-spellen mee worden gedraaid, in Amerika extreem hoog. Naar schatting beschikken 90 procent van de NDS-bezitters over zo’n dergelijke kaartje.

In de Sunday Post meldde John Hillier van de ELSPA dat het gebruik van de inmiddels erg bekende R4 kaartje, in Amerika zorgwekkend hoog is. De R4 is een flashkaart die in staat is om de beveiliging van de Nintendo DS te omzeilen, waardoor het voor gebruikers mogelijk is om illegale gedownloade DS-games af te spelen. Ruim 90 procent van de DS-bezitters in Amerika zouden gebruik maken van zo’n dergelijke flashkaart. Door dit enorme aantal vreest Hillier dat dit de verkoop van DS-games in gevaar zou kunnen brengen. Groothandelaren en ontwikkelaars zouden door tegenvallende verkopen weleens er van af kunnen zien om nog verder DS-software te produceren of te verhandelen.

Waar Hillier zich het meest zorgen om maakt is dat de R4 inmiddels een grote machtspositie heeft ingenomen op de markt. Dit zie je ook terug doordat de software verkopen van de DS in de VS veel lager liggen dan andere consoles. De kans dat de dalende software-verkopen ook over gaat slaan naar Groot-Brittannië is dus ook erg groot. Daarom willen ze de handel van de illegale flashcards waar ze maar ook kunnen, gaan verbieden. Dit om de schade zoveel mogelijk te beperken.