1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks de lichte daling van het aantal Macs dat in het onderwijs gebruikt wordt, blijft Apple het goed doen in deze sector. Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse staat Iowa scholen in het Central City School District van MacBooks gaat voorzien.

Volgens KCRG-TV gaat Apple leerlingen in de leeftijd van tien tot achttien jaar van MacBooks voorzien omdat de beschikbaarheid van bestaande ICT-faciliteiten slecht is en de snelheid van de computers te wensen over laat. Zowel leraren als leerlingen krijgen in de herfst de beschikking over een eigen MacBook. Het district koopt zo’n 380 MacBooks die betaald worden met overheidsgeld.

Hoewel de MacBooks volgens de nieuwszender alleen voor educatieve doeleinden gebruikt mogen worden, mogen de kinderen de laptops wel mee naar huis nemen. Op de laptops zijn echter wel filters geïnstalleerd om ongewenste inhoud zoals pornografie en geweld te kunnen weren. Mochten de leerlingen de laptop kapot maken of beschadigen dan is er geen man overboord, want voor alle MacBooks is er een verzekering afgesloten die de schade volledig dekt.

Volgens Ars Technica is de uitgave van MacBooks in Iowa een van de grootste van alle uitgaves voor onderwijs-projecten in de Verenigde Staten. De site is er zeker van dat er in de toekomst nog meer projecten zullen volgen die het gebruik van de Mac in het onderwijs bevorderen.