1 min

Tags in dit artikel

, ,

Internetbedrijven Google en Yahoo hebben samen een overeenkomst gesloten op advertentiegebied. Vlak na na het sluiten van deze overeenkomt meldde het softwarebedrijf Microsoft dat het afziet van een overname van Yahoo.

Een eerder bod van 47,5 miljard dollar werd eerder dit jaar ingetrokken, maar onderhandelingen bleven doorgaan. Doordat Yahoo en Google nu een pact hebben gesloten sloot dit definitief de deur voor Microsoft.

De bestuurders van Yahoo, op een enkeling na, hebben zich fel verzet tegen overname. Volgens hen was een overname van Yahoo door Microsoft goed voor het bedrijf. Maar het is nu nog zeer de vraag of de overeenkomst met Google de aandeelhouders tevreden zal stellen. De aandelenkoers van Yahoo kelderde in de nabeurs met tien procent.

Met de overeenkomst krijgt Google de kans om eigen advertenties op de site van Yahoo te plaatsen. Dit zal voor Yahoo een omzetstijging geven van 800 miljoen dollar per jaar. Superbelegger Carl Icahn, die vorige maand aankondigde op de aandeelhoudersvergadering de top van Yahoo naar huis te willen sturen, heeft nog niet gereageerd op de overeenkomst met Google.