2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Phil Harrison zal Apple binnen tien jaar de gaming industry domineren. Nintendo, Microsoft en Sony zullen dan niet meer de grootste spelers op de gaming markt zijn.

Dat zegt voormalig Sony topman Phil Harrison in gamesmagazine EDGE. Voornaamste van deze wisseling van de macht is het gemak waarmee consumenten nieuwe spellen kunnen kopen bij Apple. "Je ziet een spel, drukt een knop en het staat op je apparaat. Games kopen gaat zo elegant in de App Store dat de concurrentie moet uitkijken niet snel als antiek aan te voelen", zegt Harrison.

Niet alleen de mogelijkheid om snel en eenvoudig spellen te kopen zal bijdragen aan het succes van Apple. In tegenstelling tot Sony, Nintendo en Microsoft hoeft Apple geen winkelketens tevreden te houden. Als consumenten in de toekomst de voorkeur geven om online games te kopen, zullen winkelketens dreigen geen Xbox 360 of Playstation 3 meer te verkopen omdat er nauwelijks geld aan te verdienen valt. Als de App Store meer games verkoopt zullen de winkelketens geen verliezen leiden om de simpele reden dat er geen fysieke games te koop zijn voor iOS.

Daarnaast vertelde Harrison in het interview dat lokale opslag over twintig jaar hooguit nog een grap zal zijn en dat de browser nagenoeg onzichtbaar zal zijn. Dat zijn twee ontwikkelingen die naast de iCloud en App Store momenteel in volle gang zijn bij Apple. Harrison verwacht dat de grootste vernieuwingen in gaming op mobiele platformen zullen plaatsvinden. Harrison vermoed dat Sony en Microsoft bij de introductie van een nieuwe console zullen volgen met het digitaal verspreiden van games. Nintendo zal volgens hem op een later tijdstip volgen, omdat deze fabrikant net de Wii U heeft gepresenteerd.