2min

Tags in dit artikel

, ,

Consumenten die veel gebruik maken van mobiel internet stappen massaal over naar T-Mobile. Veel mensen die nu een abonnement bij KPN of Hi hebben, zeggen hun abonnement niet te verlengen.

Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door Tweakers.net. Doordat KPN, Hi en Vodafone hun datalimieten aanzienlijk verlagen, zullen veel consumenten de overstappen naar concurrent T-Mobile maken. Deze provider biedt consumenten grotere databundels tegen lagere prijzen, een aantrekkelijk alternatief dus voor consumenten die geen dief van hun eigen portemonnee zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 763 respondenten. Hoewel gemiddeld een kwart van de respondenten aangeeft naar T-Mobile te zullen switchen, blijkt uit het onderzoek dat velen het abonnement gewoon laat doorlopen bij hun huidige provider. 81 procent van de Vodafone-gebruikers zegt klant te blijven bij zijn huidige provider. Bij KPN en Hi is dat achtereenvolgens 65 procent en 62 procent. Klanten van T-Mobile zijn het trouwst aan hun provider: uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van deze leden niet zal overstappen naar een andere provider.

Vorige maand kondigde KPN de tarieven van drie nieuwe abonnementen aan. Veel mensen, waaronder ook bezoekers van Techzine, klaagden over de verhoogde tarieven en dalende datalimiet van de abonnementen. Een paar dagen later volgden Vodafone en T-Mobile. Ook Vodafone kreeg veel klachten en ontevreden geluiden van consumenten te verwerken.

KPN adviseerde klanten onlangs om zelf de datalimiet van hun abonnement in de gaten te houden. Nu KPN en Vodafone beide dure abonnementen hebben geïntroduceerd, verwachten experts dat er straks een ware run zal plaatsvinden op oude databundels.

Update: titel aangepast omdat deze een incorrecte suggestie wekte dat consumenten reeds waren overgestapt.