1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zowel Samsung als Google hebben zich negatief uitgelaten over het totaal aantal verkochte Android-tablets. Met 12 miljoen verkochte Android-tablets loopt Google ver achter op Apple’s iPad. Samsung wist in 2011 zelfs minder tablets te verkopen dan HP.

Toch zijn beide bedrijven wel positief over de toekomst. Andy Rubin, de man achter Android, noemt de 12 miljoen verkochte Android-tablets: "niet nutteloos, maar minder dan verwacht als je echt wilt winnen." Hij voegt daaraan toe dat in 2012 alle zeilen bij worden bijgezet om er zeker van te zijn dat er een flinke groei plaatsvindt. Volgens Rubin is het grootste probleem dat consumenten Android op tablets niet als een levendig platform zien. Google moet volgens hem consumenten laten zien dat haar tablets onderdeel zijn van een breder Android ecosysteem.

Een tweede probleem is het ontbreken van kwalitatief hoge applicaties, ontworpen voor een groter scherm, maar volgens Rubin zouden ontwikkelaars hier al druk mee bezig zijn en ziet dit ook niet als een heel groot probleem. Rubin geeft wel aan dat Google verantwoordelijk is om het platform op de kaart te zetten.

Samsung woordvoerder Hankil Yoon maakte vandaag ook een duidelijk standpunt: "We doen het niet erg goed op de tabletmarkt." Zonder verkoopcijfers te noemen sluit ook Yoon zijn toespraak positief af. Er wordt verwacht dat Samsung 10 miljoen Galaxy Notes verscheept en hoopt dat de 5-inch smartphone de originele 10.1 inch Galaxy Tab "kannibaliseert".