1 min

Nu de iPhone 5S is uitgekomen zie je dat steeds meer fabrikanten van smartphones ook een vingerafdrukscanner aan hun topmodellen toevoegen. Samsung besluit, volgens bronnen van AndroidSaS, een andere weg in te slaan door een oogscanner in de Samsung Galaxy S5 te plaatsen.

Volgens de geruchten zal de Samsung Galaxy S5 over een oogscanner beschikken. Met een oogscanner zou de beveiliging nog net iets beter worden dan met een vingerafdrukscanner, wordt beweerd. Net als de vingerafdrukscanner kan de oogscanner gebruikt worden om de telefoon te ontgrendelen. Voordeel aan de oogscanner is echter dat je, in tegenstelling tot vingers, nergens afdrukken van je oog achterlaat.

Hoe de oogscanner precies moet gaan werken is op dit moment nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Samsung met de oogscanner, in tegenstelling tot de gezichtsscan die werd geïntroduceerd in de Samsung Galaxy SII, een zeer betrouwbare beveiliging toevoegt. Volgens de geruchten zal de Samsung Galaxy S5 aangekondigd worden tijdens het Mobile World Congres 2014 dat plaats zal vinden van 24 tot 27 februari in Barcelona.

Het is niet helemaal duidelijk waar de informatie vandaan komt, dus het gerucht mag met een korreltje zout genomen worden.