1 min

Gisteren heeft Apple erkend dat er bij sommige gebruikers problemen ontstaan met het toetsenbord en de trackpad van de nieuwe MacBook Pro’s. Door het probleem reageert het toetsenbord en de trackpad niet meer. Apple is inmiddels bezig met een oplossing.

De nieuwe MacBook Pro’s met Retina-scherm zijn vorige week samen met de nieuwe iPads gepresenteerd. Sinds de lancering van de MacBook zijn er bij Apple verschillende klachten binengekomen over het niet meer werken van het toetsenbord en de trackpad. Hoeveel gebruikers last hebben van het probleem is op dit moment nog niet duidelijk.

Afgelopen woensdag heeft Apple op de website een aankondiging gedaan:
"Apple is bewust van het feit dat in zeldzame omstandigheden het ingebouwde toetsenbord en multi-touch trackpad niet meer reageren bij de 13 inch-MacBook Pro met Retina Display (eind 2013) en is bezig met een update die het probleem moet oplossen."

In de tussentijd raadt het bedrijf gebruikers die tegen het probleem aanlopen aan om de MacBook ongeveer een minuut in de slaapstaand te zetten en daarna de laptop weer aan te zetten. Mogelijk lost dit het probleem op.