2min

Tags in dit artikel

Ik herinner me nog dat ik een aantal jaren terug met veel plezier naar Prison Break keek. Een van de weinige televisieseries waarvoor ik de moeite nam om elke week een uurtje vrij te houden.

Als ik het me goed herinner heb ik alleen de eerste twee seizoenen gekeken. Mensen bekend met de serie zullen beamen dat dit de beste seizoenen waren en dat het daarna snel bergafwaarts ging.

Waarom er binnenkort pas een spel uitkomt gebaseerd op Prison Break is mij dan ook onduidelijk. Persoonlijk vind ik dat ze hiermee veel te lang gewacht hebben en denk ik dat de videogame het velen malen beter zou hebben gedaan als deze ergens rond seizoen 2 of 3 uitgebracht was.


In eerste instantie werd de videogame ontwikkeld door Brash Entertainment. Nadat dit bedrijf over de kop ging heeft ontwikkelaar ZootFly het overgenomen.


Het spel heeft de naam ‘Prison Break: The Conspiracy’ meegekregen en is gebaseerd op het eerste tv-seizoen. Michael Scofield zit opgesloten in Fox River State Penitentiary nadat hij een bank heeft berooft. Spelend als CIA-agent Tom Paxton moet jij erachter zien te komen waarom Michael Scofield, een man zonder strafblad, opeens een bank berooft om vervolgens in de bak te belanden. Sluipend en klimmend kom je langs bekende locaties uit de tv-serie.


Het is een beetje frappant dat je als CIA-agent speelt en niet als Michael Scofield. Daarnaast moet het spel het hebben van de Diehard PB-fans, maar hoe kan een, al bij de speler bekend verhaal, nog interessant zijn? Ik wil verder niet te veel op de feiten vooruit gaan lopen, hopelijk binnenkort een demo. De game is binnenkort beschikbaar voor de Xbox360, PS3 en PC.