2min

Veel datacenters moeten noodgedwongen hun energieprijzen verhogen. De concurrentiepositie van lokale of regionale datacenters ten opzichte van de grote cloudaanbieders komt hiermee verder onder druk te staan. Zij hebben namelijk veel minder last van de stijgende energieprijzen. Zorgt die hoge energieprijs nu voor een run naar de cloud?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen door het dak gaan. In veel industrieën heeft men er last van. Zo zijn er bakkers die hun deuren al gesloten hebben. Verwacht wordt dat ook slagers, cafetaria’s en veel productiebedrijven zullen volgen. Ook in de IT zullen slachtoffers vallen. Vooral datacenters zijn grote stroomverbruikers en die zullen de tarieven moeten verhogen. Dat zal grote gevolgen hebben voor bedrijven die hun infrastructuur nu in een colocatie hebben, maar voor wie de cloud ook een prima alternatief is. Daarnaast verwachten we dat veel kleinere hostingbedrijven in de problemen komen. Meer hierover in deze Techzine Talks. 

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks informatie

Na een succesvolle start in 2021 gaat Techzine Talks in 2022 door met een nieuw seizoen. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten. Elke maandagmiddag een nieuwe aflevering. We hopen op jullie steun als luisteraar! Stuur onderwerpen in en deel de afleveringen die je boeiend vindt met je collega’s. Ook is feedback altijd welkom, we horen het graag!