2min

Deze week in Techzine Talks bespreken we de wereld van MSP’s. De aanleiding hiervoor is dat Sander recent bij DattoCon van Datto is geweest. Dat bedrijf richt zich volledig op MSP’s. We bespreken in het algemeen hoe de markt eruit ziet voor MSP’s. Hierbij besteden we vanzelfsprekend de nodige aandacht aan Kaseya en Datto, maar het gaat ons toch vooral om de algehele stand van zaken in de markt. Welke software is geschikt voor MSP’s? Hoe selecteer je als MKB’er een goede MSP? En wat mag je wel en niet verwachten van een MSP.

Het is een goede tijd om MSP te zijn, is de heersende opinie. MSP’s hebben veel kansen om te groeien, omdat er steeds meer vraag komt naar hun diensten. Dit is onder andere het gevolg van de toenemende complexiteit van IT-omgevingen en de continu aanwezige securityvraagstukken. Deze kansen brengen echter ook de nodige uitdagingen met zich mee. MSP’s moeten goed kijken naar hoe zij hun dienstverlening richting klanten inrichten. Als het voor klanten complexer wordt, dan wordt het voor MSP’s zelf immers ook complexer. Tel daarbij op dat meer concurrentie op de markt ook de prijzen onder druk kan zetten en MSP’s moeten echt even goed nadenken met welke oplossingen ze de markt op willen.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Tijdens DattoCon was de boodschap natuurlijk dat MSP’s er goed aan doen om het IT Complete-platform van Kaseya in hun aanbod op te nemen. Kaseya heeft Datto recent overgenomen en is vast van plan om de beste onderdelen van Datto te integreren in dat platform. Tijdens deze aflevering van Techzine Talks zullen we ook dat bespreken. Voor een uitgebreid verslag van wat Kaseya in het algemeen van plan is en wat het van plan is met Datto, verwijzen we je naar dit artikel.

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks informatie

Na een succesvolle start in 2021 gaat Techzine Talks in 2022 door met een nieuw seizoen. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten. Elke maandagmiddag een nieuwe aflevering. We hopen op jullie steun als luisteraar! Stuur onderwerpen in en deel de afleveringen die je boeiend vindt met je collega’s. Ook is feedback altijd welkom, we horen het graag!