Mitre is toonaangevend in cybersecurity, maar nu zelf slachtoffer

Mitre is toonaangevend in cybersecurity, maar nu zelf slachtoffer

Bij veel cybersecurity-specialisten zijn de Mitre ATT&CK frameworks zeer belangrijk. Alle cybersecurity-oplossingen in de wereld worden getest op deze frameworks en geven een beeld hoe goed die oplossingen werken. Mitre wordt ook gesubsidieerd door de Amerikaanse overheid en helpt niet de minste overheidsdiensten met hun cybersecurity. Nu is Mitre echter zelf slachtoffer geworden van een hack, waarschijnlijk door een andere overheid. Hoe goed heeft Mitre zelf de cybersecurity op orde?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

Bij Mitre bleek de Ivanti connect VPN-oplossing de achilleshiel te zijn in het cybersecurity-beleid. Via twee zero days in deze oplossing wisten de hackers toegang te krijgen tot Mitre. Inmiddels is duidelijk dat het beleid van Mitre meer zwakheden had, want daarna zijn de aanvallers horizontaal door het netwerk gaan bewegen zonder gedetecteerd te worden. Uiteindelijk hebben hackers maandenlang toegang gehad tot de systemen van Mitre. De grote vraag is natuurlijk: waar waren de hackers naar op zoek? Nieuwe frameworks? Onbekende zero days? Of toch de adviezen richting Amerikaanse overheidsinstanties hoe ze hun cybersecurity moeten inrichten? Dit en meer in deze aflevering van Techzine Talks.  

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de Enterprise IT-podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars