min

Tags in dit artikel

, ,

Beste leden en bezoekers van Techzine,

Ik val direct met de deur in huis, want ik heb helaas slecht nieuws voor jullie. Ik heb besloten om per direct mijn taken als crew teamleider neerleggen.

Velen van jullie zullen al wel gemerkt hebben dat ik de afgelopen tijd niet meer echt actief was op Techzine. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door een stage waar ik eind 2006 mee ben gestart. Begin 2007 was die afgelopen en had ik erop gerekend weer meer tijd vrij te hebben voor Techzine. Maar, zoals altijd, had het lot iets anders in gedachten. Na afloop van de stage heb ik een parttime baan aangeboden gekregen bij mijn stage bedrijf.

Dit betekende in de praktijk dat ik de helft van de week met mijn opleiding HBO Informatica bezig was en de andere helft van de week met werken. Tel daarbij ook nog een poging tot een sociaal leven op, en dan blijft er niet veel tijd meer over voor Techzine. Daarom heb ik in overleg met mijn collega admins de knoop doorgehakt.

Voor mij is dit een zware beslissing geweest, maar hij moest genomen worden. Ik moest mezelf bijna dwingen om af en toe op het forum te komen, en om weer eens wat PM’s te beantwoorden. Dat is uiteraard niet het juiste motivatie niveau voor een teamleider.

Los van het tijdsgebrek is het ook nog zo dat mijn interesses beginnen te verschuiven. Mijn leven is de afgelopen tijd flink veranderd, en ik ben daardoor ook veranderd. Voor mijn gevoel staat Techzine nu een stuk verder naar onderen op mijn prioriteitenlijstje, en staan andere dingen nu bovenaan. Ook dat kan je natuurlijk niet verkopen als teamleider zijnde. Een rode naam krijg je niet zomaar, daar moet iets tegenover staan.
Samenvattend is het gewoon een combinatie van factoren die ertoe heeft geleid dat ik enigszins van Techzine ben vervreemd.

Het bovenstaande klinkt allemaal niet zo positief, terwijl ik toch juist zeer positieve herinneringen heb en zal houden aan mijn tijd als crewlid. De afgelopen 4,5 jaar dat ik in de Techzine/Tweakzone crew heb gezeten (waarvan ongeveer anderhalf als admin) heb ik een geweldige tijd gehad. Ik heb veel geleerd, en ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de community. Maar aan alle goede dingen komt een keer een eind, en helaas is dat in mijn geval nu.

Ik wil graag alle crewleden en mijn collega admins bedanken voor de leuke tijd die we samen hebben gehad. Uiteraard wil ik ook de heren van Dolphin-IS bedanken, zij hebben samen met alle crewleden een amateuristische website met potentie omgetoverd in een professionele nieuwssite met bijbehorende community.

Ik wens Techzine heel veel succes in de toekomst, en ik hoop de groeiende lijn doorgezet kan worden. Uiteraard zal ik niet helemaal verdwijnen: ik zal zo nu en dan echt nog wel langskomen om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Ook op IRC zal ik me nog wel eens laten zien.

Het ga jullie goed! :)