Google gaat in het voorjaar van 2010 met Google Editions beginnen, daarmee gaat Google zich ook richten op de verkoop van e-books. De boeken zullen leesbaar zijn op verschillende apparaten, denk aan netbooks, mobieltjes en e-readers. Deskundige hebben al aangegeven dat Amazon het lastig gaat krijgen met de concurrentie van Google.

Google begint al meteen met een groot aanbod van titels, zo moeten er in het begin al ruim tussen de 400.000 en 600.000 titels beschikbaar zijn in Google Editions. De boeken van Google Editions worden via de browser beschikbaar gesteld en kunnen dan ook op elk apparaat met een webbrowser te lezen zijn. Hierdoor lijkt het er op dat Google Editions een groot voordeel heeft ten opzichte van Amazon. Want als je een boek voor de Kindle wilt downloaden kan dat alleen via Amazon.

Naast de vrijheid in keuze die Google Editions haar gebruikers biedt, zijn er bij Google ook meer titels verkrijgbaar. Bij Amazon ligt het aantal titels namelijk rond de 330.000. Het aanbod van titels bij Sony ligt zelfs maar net over de 100.000.

Google heeft inmiddels met ruim 30.000 uitgevers contracten afgesloten. Google heeft ook al meer dan twee miljoen boeken gescand met het al langer lopende Google Books project.