De HTC Dragon wordt het volgende Android-toestel van HTC. Dat lijkt althans het geval, want die geruchten doen de ronde op het internet. Vooralsnog was er eigenlijk maar weinig concreet, maar nu duiken er toch foto’s op van het nieuwe HTC-toestel.

De HTC Dragon moet het volgende high-end-toestel met Android worden en hiermee dus de Hero opvolgen. Qua specificaties heeft de HTC Dragon, naar verwachting, een 1ghz Snapdragon processor, 448 mb ram-geheugen en een scherm dat draait op een schermresolutie van 480×800. Uiteraard biedt HTC ook bij dit toestel weer een 3,5mm-jack en een 5 megapixel-camera.

Van de HTC Dragon zijn gisteren ook voor het eerst echte foto’s verschenen. Wat opvalt is dat het toestel geen kin heeft, die lijkt te zijn verdwenen. Dit was overigens ook al het geval bij de Amerikaanse HTC Hero, die had ook geen kin. Dat is toch opmerkelijk, want Mark Moons heeft bij de aankondiging van de HTC Hero in Nederland bekend gemaakt dat hij de kin juist bijzonder gemakkelijk vond en dat de kin ook op alle Android-toestellen zou komen, dit lijkt dan toch niet het geval.

Wanneer de Dragon komt is nog niet bekend, maar aannemelijk lijkt dat het toestel begin volgend jaar op de markt komt. Echter blijven dit allemaal geruchten, er is nog niets bekend gemaakt door HTC zelf.