Handhaving verkoopverbod Galaxy Tab in Duitsland

Hardware

Het verkoopverbod van Samsungs Galaxy Tab 10.1 zal gehandhaafd blijven in Duitsland. Ook in hoger beroep kreeg het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf van de Duitse rechtbank te horen dat het eerder opgelegde verkoopverbod terecht was.

Daarnaast oordeelde de rechter dat het kleinere broertje, de Galaxy Tab 8.9, eveneens binnen het bereik van het verkoopverbod valt.

Afgelopen september oordeelde de rechter dat Samsung inbreuk maakt op Apple’s modelrecht. Simpel gezegd was hij van mening dat de Galaxy Tab een ‘slaafse kopie’ was van de iPad 2. Daarom mocht Samsung deze tablet niet langer verkopen in Duitsland. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigde daarop aan in hoger beroep te gaan.

In de tussentijd introduceerde Samsung een nieuw model van de Galaxy Tab: de Galaxy Tab 10.1N. Deze tablet oogde hetzelfde als de Galaxy Tab 10.1, maar er was toch tenminste één wezenlijk verschil vanuit designperspectief: het nieuwe ontwerp heeft een iets dikkere metalen rand die enigszins overloopt op de voorzijde van de tablet.

Opvallend is dat de rechtbank in het hoger beroep een andere rechtsgrond hanteert om het verkoopverbod juridisch te legitimeren. Volgens de rechtbank maakt Samsung zich niet schuldig aan het schenden van Apple’s modelrecht. De rechter oordeelde dat er sprake is van ‘oneerlijke concurrentie’.

Samsung mag de Galaxy Tab 10.1N voorlopig blijven verkopen in Duitsland. Op 9 februari zal de Duitse rechtbank zijn vonnis vellen over deze tablet. Volgens patentanalist Florian Mueller is het geenszins zeker dat Apple ook deze rechtszaak tegen Samsung zal winnen. Ook suggereert hij dat Apple het vonnis van de Duitse rechter niet zomaar in andere landen kan gebruiken in zijn rechtszaken tegen Samsung, omdat het Duitse wetgeving op het gebied van concurrentie uniek is in de EU.

Samsung Galaxy J3 SM-J320F 8GB 4G Zwart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 124.49Bekijken
5_sterren€ 128.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken
5_sterren€ 139.00Bekijken