‘Surface-tablet alleen om Windows 8 te stimuleren’

Apps & Software
‘Surface-tablet alleen om Windows 8 te stimuleren’

Microsoft zou in de toekomst geen nieuwe plannen hebben om een opvolger van zijn Surface-tablets op de markt te brengen. De nieuwe tablets dienen slechts om Windows 8 op de kaart te zetten.

Dat zijn de woorden van Stan Shih, oprichter van Acer. Shih stelt dat Microsoft helemaal niet de intentie heeft om onder het eigen merk tablets te gaan verkopen, maar dat de Surface-systemen slechts dienen om de verkoop van Windows 8 te stimuleren.

"Microsoft hoopt dat de marketing van haar eigen tablets de leveranciers er van overtuigt om Windows 8-tablets aan te bieden en zo de marktbehoefte voor de productlijn te vergroten", merkt Shih op. "Zodra het doel is behaald, zal Microsoft geen eigen modellen meer aanbieden. Leveranciers van Windows 8-producten zouden de intenties van Microsoft als positief moeten ervaren, aangezien ook zij van Microsoft’s marketing zullen profiteren."

Shih voegt hier aan toe dat Microsoft geen reden heeft om hardware te verkopen, aangezien de opbrengst hiervan lager is dan de inkomsten van softwarelicenties. Daarnaast zal het productieproces, de distributie en het aftersales-onderhoud Microsoft mogelijke problemen opleveren.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken