Nieuwe muizen en toetsenborden van Microsoft

Hardware

Microsoft heeft dit weekend een aantal nieuwe muizen en toetsenborden aangekondigd. De hardware is speciaal gericht op touch voor Microsofts volgende versie van Windows, Windows 8.

De softwaregigant kondigde als eerste twee nieuwe producten aan in de Sculpt-reeks. De Scult Touch Mouse is de eerste van die twee en werkt via Bluetooth, in plaats van met een USB-dongle. In tegenstelling tot het model van vorig jaar, waar het hele muisoppervlak aanraakgevoelig is, heeft dit model een klein touchgedeelte. Toch kan de muis nog gebruikt worden om omhoog en omlaag en van links en naar rechts te swipen. Opvallend genoeg werkt de muis alleen nog met Windows 7, Windows 8 en Windows RT. Windows Vista-gebruikers hebben dus pech.

Naast de muis is ook het nieuwe Sculpt Mobile-toetsenbord uitgebracht. Dit model lijkt erg veel op het model van vorig jaar, het Bluetooth Mobile Keyboard 5000, alleen zijn er nu specifieke toetsen voor Windows 8.

Ook nieuw is het Wedge Mobile Keyboard. Dit toetsenbord is speciaal bedoeld voor onderweg en specifiek voor tablets. Het toetsenbord werkt met Bluetooth en vereist twee AAA-batterijen. Speciaal aan dit toetsenbord is dat de behuizing ook kan dienen als kickstand voor tablets.

Het toetsenbord heeft speciale toetsen voor Windows 8 en werkt met Windows 7, Windows 8, Windows RT en zelfs Mac OS X. Net als bij de Sculpt-hardware ontbreekt ook hier Windows Vista-ondersteuning. Samen met het toetsenbord is ook een muis aangekondigd, de Wedge Touch Mouse. Deze heeft ondersteuning voor touch en werkt eveneens met Bluetooth.

Naast Sculpt en Wedge is ook de Touch Mouse bijgewerkt, maar het gaat hier om een driverupdate in plaats van nieuwe hardware. Met deze update krijgt de muis ondersteuning voor Windows 8 en wordt het mogelijk om met twee vingers naar rechts te swipen om tussen open programma’s te wisselen en met twee vingers naar links om de Charms te openen. Met drie vingers omhoog en omlaag kun je Semantic zoom van Windows 8 gebruiken. Alle gebaren vind je hieronder.

De nieuwe drivers voor de Touch Mouse moeten tegelijkertijd met de lancering van Windows 8 beschikbaar zijn. De Sculpt komt volgens Microsoft binnenkort uit en kost 50 dollar. De Wedge Mobile Keyboard en Wedge Touch Mouse kosten respectievelijk 80 en 70 dollar en komen eveneens binnenkort.