Apple vroeg 40 dollar per tablet van Samsung

Business
Apple vroeg 40 dollar per tablet van Samsung

De rechtszaak van Apple tegen Samsung gaat maar door. Nu is het duidelijk geworden dat Apple om royalty’s vroeg van Samsung. In oktober 2010 vroeg Apple om 30 dollar per verkochte smartphone met Android, Windows Mobile, Symbian of Bada en 40 dollar per verkochte tablet.

Dit blijkt uit de documenten van de rechtbank die nu zijn vrijgegeven. De onderhandelingen vonden in oktober 2010 plaats. Het was Apple die graag wilde schikken.

Apple wilde verder korting geven aan Samsung op bepaalde toestellen. Had een toestel bijvoorbeeld een qwerty-toetsenbord, dan kreeg Samsung 20 procent korting, waren er Apple-patenten waar Microsoft al royalty’s voor betaalde bij Windows Mobile, dan zou dat 40 procent korting opleveren en een cross-licentiedeal op Samsungs patenten zou ook 20 procent korting geven.

Was de deal gesloten, dan had Apple miljarden kunnen verdienen, gezien Samsung nu de leider is op de smartphonemarkt en afgelopen jaar ongeveer 110 miljoen smartphones heeft verkocht. Het is onduidelijk waarom de onderhandelingen uiteindelijk vast zijn gelopen, waarschijnlijk omdat Samsung de gevraagde prijs veel te hoog vond.

Apple heeft een rechtszaak in de Verenigde Staten tegen Samsung aangespannen omdat het vindt dat Samsung zijn iPhone heeft gekopieerd.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 412.00Bekijken
5_sterren€ 439.00Bekijken