Tijdelijk geen nieuwe apps voor Windows Phone

Apps & Software
Tijdelijk geen nieuwe apps voor Windows Phone

Het is op dit moment niet mogelijk voor ontwikkelaars om nieuwe apps toe te voegen aan de Windows Phone Marketplace. Microsoft heeft het uploaden van nieuwe apps tijdelijk gestaakt door een bug in de Store. Er zijn problemen met de certificaten van de Marketplace.

Gebruikers die recent toegevoegde of pas bijgewerkte apps proberen te installeren of te updaten op hun Windows Phone-toestel lopen momenteel tegen foutmeldingen aan. Er is een probleem met de digitale certificaten die de apps ondertekenen, dit is een van de veiligheidsmaatregelen die Microsoft heeft genomen om de legitimiteit van apps te controleren. Door het probleem weigeren de Windows Phone toestellen om recent toegevoegde of bijgewerkte apps te installeren. De telefoons denken waarschijnlijk dat de app niet legitiem is of dat het certificaat niet klopt.

Microsoft heeft inmiddels laten weten dat het druk bezig is met een oplossing en heeft tijdelijk de mogelijkheid om nieuwe apps toe toevoegen of om apps bij te werken gestaakt.

Microsoft heeft inmiddels vastgesteld dat de bug alleen betrekking heeft op toestellen die zijn geüpgraded naar Windows Phone 7.5 en niet op toestellen die vanuit de fabriek zijn geleverd met Windows Phone 7.5.

Verder laat Microsoft weten dat slechts een klein percentage van de meer dan 100.000 aps in de Windows Marketplace zijn getroffen door deze bug. Het pijnlijke is alleen dat onder dat kleine percentage zich ook zeer populaire apps bevinden als WhatsApp, Translator for Bing en de New York Times app. Allemaal apps die recent zijn bijgewerkt met een nieuwe versie.

Microsoft verwacht op korte termijn een oplossing te kunnen uitrollen, maar tot die tijd moeten gebruiken die een foutmelding krijgen bij het installeren of bijwerken van een app nog even geduld hebben.