NVIDIA gaat documentatie openbaar maken

Apps & Software

NVIDIA heeft laten weten dat het 2D-documentatie openbaar gaat maken van de ARM Tegra-chip om opensourcesoftware te helpen.

Lucas Stach van het Nouveau-project heeft de documentatie al ontvangen. Het Nouveau-project streeft ernaar om een opensource-NVIDIA-driver te maken die net zo goed is als de binaire driver. Het werd tijdens zijn presentatie op de X.Org-conferentie duidelijk dat NVIDIA hem documentatie heeft gegeven over Tegra, maar wel onder een non-disclosure agreement.

Vooralsnog bevat de documentatie alleen informatie over het 2D-gedeelte van de Tegra-chip. Hij hoopt dat NVIDIA ook 3D-documentatie openbaar gaat maken. Op de X.Org-conferentie is één NVIDIA-medewerker aanwezig. Deze medewerker liet weten dat de documentatie snel publiekelijk online komt voor zowel Tegra 2 als Tegra 3. Hij kon niets zeggen over documentatie voor 3D of voor GeForce/Quadro-GPU’s.

Deze zet van NVIDIA is de laatste in wat lijkt een nieuwe houding naar opensourcesoftware toe. Eerdere lukt het Nouveau-ontwikkelaars om binnen één dag ondersteuning te bouwen voor de GTX 680, omdat zij deze vroeg in handen kregen. Daarnaast wordt er gewerkt aan vroege GK110-ondersteuning.

Ook lijkt het erop dat NVIDIA bezig is met Wayland-ondersteuning voor Tegra, hoewel daarvan nog niets publiekelijk is aangekondigd.

Eerder dit jaar noemde Linus Torvalds NVIDIA het ergste bedrijf waar hij ooit mee heeft gewerkt en stak hij zijn middelvinger op naar het bedrijf.

PNY VCNVS315DP-PB NVIDIA NVS 315 1GB videokaart

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 123.00Bekijken
4_sterren€ 156.09Bekijken