1 min

Tags in dit artikel

, ,

Creative Technology Ltd. wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor pc-gebruikers, heeft vandaag verschillende doorbraken op het gebied van pc-audio bekend gemaakt met de introductie van de nieuwe Sound Blaster® Audigy(tm) 2-geluidskaarten. Miljoenen pc-gebruikers die over een dvd-rom-station beschikken op hun pc kunnen de Sound Blaster Audigy 2 gebruiken om te genieten van Advanced Resolution(tm) DVD-Audio met een verbazingwekkende 24-bits/192kHz-geluidskwaliteit.

De Sound Blaster Audigy 2 biedt een signaal-ruisverhouding van 106dB en is de enige zelfstandige geluidskaart met THX®-certificering voor cinematografische 6.1-surround-weergave van Dolby Digital® EX-films. Dolby Digital EX vormt de nieuwste, dynamische en intensieve norm voor surround-geluid van Dolby Labs. Deze kaart maakt tevens een zeer realistische weergave mogelijk van de honderden bestaande DirectSound® 3D-gametitels.

De Sound Blaster Audigy 2 ondersteunt 24-bits/96kHz-opnames en geeft liefhebbers van digitale muziek de beschikking over de Creative MediaSource(tm)-speler van de volgende generatie. Deze biedt een reeks functies voor het verrijken van digitale muziek, zoals het upmixen van stereo MP3-muziek tot volledig 6.1-surround-geluid. Behalve met de Sound Blaster Audigy 2, komt Creative ook met de Sound Blaster Audigy 2 Platinum die is uitgerust met een schijfstation aan de voorzijde voor extra aansluitmogelijkheden op externe apparaten en met een infrarood afstandsbediening.