Apple: ‘Paarse waas iPhone 5-camera is normaal’

Mobile
Apple: ‘Paarse waas iPhone 5-camera is normaal’

Enkele dagen terug schreven we over de camera van de iPhone 5, welke bij natuurlijk licht een paarse waas op foto’s tevoorschijn tovert. Een medewerker van Apple heeft aangegeven dat dit een normale reactie is en dat het geen goed idee is om tegen het licht in te fotograferen.

Gizmodo zette gisteren een bericht online, wat volgens een reactie van een AppleCare supportmedewerker bevatte, deze medewerker gaf antwoord op de klacht van een klant over de paarse waas die aangetroffen werd na het maken van foto’s met de iPhone 5. "Ons engineeringteam heeft me zojuist deze informatie gegeven en we raden aan dat je de camera wegdraait van de zon wanneer je foto’s maakt". Ook schrijft de medewerker, "De paarse waas is normaal in de iPhone 5", wat er op duidt dat alle iPhone 5-exemplaren hetzelfde omspringen met tegenlicht.

Het probleem is een paarse kleur die aan de zijkanten van de foto verschijnt, veroorzaakt door een natuurlijke lichtbron, maar kan ook ontstaan wanneer de lichtbron zelf niet op de foto wordt getoond. Een aantal gebruikers klaagden eerder al over dit gedrag van de iPhone 5. Officiële informatie over de paarse waas is nog niet naar buiten gebracht, Apple wilde ook niet reageren op de e-mail van de AppleCare medewerker.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 412.00Bekijken
5_sterren€ 439.00Bekijken