TDK: ‘Opslag harddisks verdubbelt in twee jaar’

Hardware
TDK: ‘Opslag harddisks verdubbelt in twee jaar’

Het Japanse technologieconcern TDK denkt binnen twee jaar de opslagcapaciteit van de harde schijf te kunnen verdubbelen. Het bedrijf kondigde de ontwikkeling aan van nieuwe magnetische koppen met ondersteuning voor het thermisch opslaan van digitale data.

De nieuwe technologie moet een evolutie voor de harde schijf betekenen. De technologie Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR) is een van de grootste doorbraken in magnetische opslag in de afgelopen jaren. TDK geeft aan dat de eerste harde schijven die hier gebruik van maken verscheept zullen worden tegen het einde van 2014.

Dankzij een nieuwe stabielere magnetische plaat, ontwikkeld door Showa Denko KK kon het Japanse TDK met korte laserpulsen van de HAMR het opslagmedium voorverwarmen, waardoor er meer opslagruimte ontstaat. TDK zegt dat het een opslagdichtheid heeft bereikt van 1,5 Terabits per vierkante inch. Dit is twee keer zo hoog als gemiddeld vandaag de dag het geval is in consumentenschijven

TDK zegt dat het dankzij de magnetische plaat en HAMR-technologie in staat is om harde schijven te maken van 2.5-inch HDD van 2 TB en 3.5-inch schijven met een opslagruimte van 8 tot 10 TB.