Ruzie Google en uitgevers na zeven jaar besloten

Business

Google heeft een deal gesloten met de vijf leden van de Association of American Publishers (AAP) die in oktober 2005 een zaak aanspanden tegen de zoekgigant, Google zou het copyright van de uitgevers schenden door gedeeltes van boeken digitaal beschikbaar te maken.

Onderdeel van de deal is dat uitgevers een verzoek bij Google kunnen indienen om het digitale materiaal dat Google online beschikbaar maakt in zijn Bibliotheek Project te verwijderen. Wanneer dit niet gedaan wordt, gaan de uitgevers akkoord met het feit dat het materiaal in het Bibliotheek Project wordt opgenomen.

AAP’s baas, Tom Allen, laat weten blij te zijn met het resultaat en stelde, "Dit laat zien dat digitale diensten best innovatie kunnen bieden op het gebied van ontdekken van boeken en daarmee alsnog de rechten van copyright-houders in ere weten te houden"

Google laat ook weten dat de deal alleen geldt voor de leden van de AAP, de zaak die Google heeft lopen met de Authors Guild heeft niets met deze regeling van doen. De Authors Guild klaagde Google in september 2005 aan vanwege plannen om miljoenen boeken in te scannen en online beschikbaar te stellen.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 40.00Bekijken