Google: ‘Patentsysteem VS moet op de schop’

Business
Google: ‘Patentsysteem VS moet op de schop’

Google ergert zich aan al het gekissebis over patenten. Het bedrijf is zelf ook direct betrokken bij enkele patentgerelateerde rechtszaken en indirect via de vele OEM’s zoals Samsung en HTC, die gebruik maken van de software van Google.

Google geeft aan dat het van mening is dat het patentensysteem in de Verenigde Staten hervormd moet worden. Dit om het aantal mobiele software- en apparaatgerelateerde rechtszaken naar beneden te brengen. David Drummond van Google gaf aan dat de Verenigde Staten moet kijken naar patentensystemen die worden toegepast in andere landen. Drummond zei:"Dat is waarschijnlijk de kant waar we naartoe moeten".

Drummond gaf al meteen aan dat hij weet dat er veel weerstand zou kunnen komen van andere industrieën. Maar zo zei hij: "Als je praat over specifieke softwarepatenten zullen andere industrieën zich niet zo snel bedreigd voelen". Daarnaast gaf Drummond aan dat Google niet de enige partij is die moe wordt van de patentengeschillen, want zo vervolgt hij: "Het vergt niet veel moeite om verklaringen van zowel Apple als Microsoft te vinden waarin betreurd wordt dat er zo veel patentengeschillen zijn".

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken