Paarse waas iPhone 5 ook op andere smartphones

Mobile
Paarse waas iPhone 5 ook op andere smartphones

Nadat eerst Apple aangaf dat de paarse waas van de camera op de iPhone 5 normaal was, komen er nu berichten binnen die dit inderdaad onderschrijven. Bronnen melden dat diverse smartphones last hebben van de paarse waas en dat het op de meeste mobiele apparaten voorkomt, waar een camera in ingebouwd zit.

Een woordvoerder van Apple liet weten dat de paarse waas voorkomen kon worden door met je hand het licht te blokkeren dat in de lens schijnt. Het is geen technisch hoogstaande oplossing, maar het blijkt uiterst effectief te zijn. De "Consumer Advocacy Group", een organisatie die zich bezighoudt met het beschermen van consumenten tegen misleidende advertenties en aanbiedingen, heeft zelf een test uitgevoerd. Hierbij maakten ze gebruik van de iPhone 4S, de Samsung Galaxy III en de Motorola DROID RAZR MAXX. De drie telefoons hebben in precies dezelfde opstelling een foto genomen van een bepaalde setting en daaruit bleek dat er op alle drie apparaten een gekleurde waas over het scherm heen hing.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat het licht dat in de lens schijnt zorgt voor een versnipperde reflectie binnen in de lens. Dit is iets wat moeilijk voorkomen kan worden zonder fysiek iets voor de camera te houden zodat er geen licht direct in schijnt. Grotere lenzen zoals die van spiegelreflexcamera’s hebben overigens veel minder last van dit probleem doordat de gehele lens aanzienlijk groter is waardoor de ‘gevaarlijke’ hoek die reflecties veroorzaakt veel kleiner is.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 412.00Bekijken
5_sterren€ 439.00Bekijken