2min

Tags in dit artikel

, ,

D-Link introduceert een nieuwe 802.11g draadloze VPN-router met ingebouwde 4-poorts-switch en printserver met twee printerpoorten. De DI-824VUP+ kan vast en draadloos verkeer combineren en biedt gebruikers de mogelijkheid om gelijktijdig een internetverbinding en twee printers te delen. De router ondersteunt tot 40 IPSec VPN-tunnels en is de nieuwste uitbreiding op de AirPlus G+ Serie.

De DI-824VUP+ is een 802.11g draadloze VPN-router die geschikt is voor kleinere netwerken op kantoor of thuis. De router heeft een ingebouwde 4-poorts-switch en een printserver met een USB 2.0-poort en een parallelle poort. Daardoor kunnen draadloze gebruikers tegelijkertijd twee printers delen binnen het netwerk. De DI-824VUP+ ondersteunt tot 40 IPSec VPN-tunnels voor veilige verbindingen met andere kantoren of thuiswerkers.

"De DI-824VUP+ is zeer kosteneffectief voor inzet op kantoor of thuis. Dat is mogelijk doordat er geen access point, aparte switch en printserver aangeschaft en geïnstalleerd hoeven te worden. De firewall-functionaliteit biedt gebruikers effectieve beveiliging tegen inbraakpogingen. In combinatie met de VPN-mogelijkheden is deze oplossing zeer geschikt voor telewerken of voor onderlinge koppelingen van diverse kleine kantoren", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link.

De draadloze bandbreedte bedraagt 54Mbps en is gebaseerd op de 802.11g-standaard. De DI-824VUP+ is compatibel met andere 11b- en 11g-producten, uitgerust met WEP- en WPA-encryptie en ondersteunt 802.1x RADIUS.

De nieuwe oplossing maakt gebruik van encryptiealgoritmen zoals DES, 3DES en AES, en bevat Stateful Packet Inspection (ISP), URL-blokkering en een Intrusion Detection System. Hierdoor is de DI-824VUP+ een geavanceerde router met firewall-functionaliteit.

De DI-824VUP+ is vanaf juni 2004 verkrijgbaar voor 166 euro (exclusief BTW).