1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe Systems heeft vandaag een bètaversie van de Adobe Flash Player 9 Update gelanceerd. Belangrijkste feature aan deze bèta is de ondersteuning van de H.264 codec, die ook gebruikt wordt voor het Blu-ray en HD DVD formaat. Daardoor wordt het mogelijk om HD beelden in flashfilmpjes af te spelen.

Adobe ondersteunde de HD H.264 codec al in haar Premiere Pro en After Effects applicaties, maar nu dus ook in haar Flash Player. Daarnaast zal de codec ook worden ondersteund in de Adobe Integrated Runtime (AIR) en in applicaties die met AIR software zijn ontwikkeld, waaronder Adobe Media Player. Behalve de HD videocodec heeft Adobe ook ondersteuning voor AAC (HE-AAC) audio toegevoegd.

De Flash Player 9 Update, met codenaam Moviestar, is zo ontworpen dat hij gebruik kan maken van multicore processors en functies uit de nieuwere grafische kaarten. "Adobe heeft zich toegelegd op het bieden van een naadloze oplossing van creatie tot afspelen. De oplossing stelt ontwikkelaars in de mogelijkheid om hun video en andere media één keer te maken en vervolgens via een groot aantal wegen te distribueren.", aldus John Loiacono, senior vice president van Creative Solutions bij Adobe.

Adobe heeft de bèta voor iedereen beschikbaar gesteld op haar website. Het bedrijf verwacht de definitieve update in de herfst te kunnen lanceren.