1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor de vierde keer op rij organiseert Google weer de Google Summer of Code. Aan dit online evenement nemen zowel beginnende als zeer ervaren programmeurs deel.

De bedoeling van Google’s Summer of Code is onder andere het werven van nieuw personeel. Jonge programmeurs kunnen zich vanaf maandag opgeven om mee te doen aan het evenement. Zo’n 200 bedrijven hebben zich al opgegeven om ervaren programmeurs te leveren die als mentor te werk kunnen gaan.

De bedoeling is dat jonge programmeurs van open source-software problemen bij een ervaren programmeur neerleggen. Deze kan dan helpen met het oplossen van problemen die voorkomen bij het ontwikkelen van bepaalde software. De mentoren voor dit evenement komen niet zomaar van een bedrijf, het gaat om programmeurs van Drupal, OpenMoko, Pidgin, Google, Mozilla, WordPress, MySQL en PHP, Perl en Apache Foundations.

Gemiddeld doen er zo’n 500 programmeurs mee, verdeeld over ongeveer 175 projecten. Het evenement zal in mei beginnen en in oktober eindigen. Voor jonge programmeurs is dit de kans om hun kwaliteiten te laten zien bij Google en andere bedrijven. Per mentor die meedoet betaald Google 500 dollar en er wordt achteraf een feest georganiseerd. Voor de beste jonge programmeurs ligt een prijs van 4500 dollar te wachten.