2min

Tags in dit artikel

,

MSI is van plan om binnenkort een nieuwe notebook te lanceren. Het gaat hier om een model dat tot de VR-serie zal gaan behoren en de notebook wordt onder de naam VR220 verkocht.

De nieuwe notebook heeft afmetingen van 30,3 cm bij 23,1 cm bij 24-30 cm. Het gaat hier respectievelijk om de lengte, de breedte en de hoogte. Het totale gewicht van de VR220 van MSI bedraagt zo’n 1,8 kilogram. Dit is echter zonder het gewicht van de accu.

Het product van MSI heeft een scherm aan boord dat een grootte heeft van 12,1 inch. Dit scherm is in staat om op een resolutie te werken van 1280 pixels bij 800 pixels.

Wanneer er gekeken wordt naar de hardware die MSI gekozen heeft, dan zien we dat de gebruiker in staat is om verschillende configuraties samen te stellen. Zo kan er gekozen worden tussen een dual-core, maar men kan ook voor de verouderde Celeron-processor gaan. De chipset van het moederbord zal voor de northbridge bestaan uit de GL40-chip en voor de southbridge is dit de ICH9M-chip. In de notebook kan maximaal 4GB geheugen geplaatst worden en dit betreft DDR2-geheugen dat op een snelheid van 667MHz werkt. Het grafische werk op de notebook wordt verricht door een GPU van Intel. De GMA X4500MHD neemt dit namelijk voor zijn rekening. De maximale opslagcapaciteit die gekozen kan worden zal 320GB bedragen.

Verder beschikt de notebook over een 1,3 megapixel webcam, Gigabit LAN, 802.11b/g/n Wi-Fi, drie USB-poorten, een D-Sub uitgang, een cardreader, Bluetooth (optioneel) en een Super-Multi optical drive.

MSI heeft ook de ECO Engine-feature toegevoegd aan deze notebook en deze bestaat in dit geval uit vijf verschillende profielen die gekozen kunnen worden. Het betreffen hier de profielen Gaming, Movie, Presentation, Office en Turbo Battery Mode. Deze ECO Engine kan aan de hand van het gekozen profiel de juiste beslissingen maken met betrekking tot het energieverbruik. Met andere woorden, de ECO Engine is in staat om het energieverbruik van de notebook te minderen. De VR220 kan met een 4-cell of 8-cell accu geleverd worden.

Op dit moment is er door MSI nog geen officiële informatie vrijgegeven over de adviesprijs en de lanceringsdatum van de VR220. Bronnen verwachten dat het product rond kerstmis zal verschijnen.