1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op dezelfde dag dat het haar vijfjarig bestaan viert, is YouTube zijn bereik aan het uitbreiden naar zijn zesde continent: Afrika.

Terwijl YouTube.com beschikbaar is voor bijna iedereen met een internetverbinding, heeft YouTube gelokaliseerde content voor 27 verschillende landen op vijf verschillende continenten. Echter, hoewel Duitsland, Australië, Zuid-Korea, Brazilië en Mexico allen een gelokaliseerde versie van YouTube hebben, heeft nog geen enkel Afrikaans land er een gehad, tot vandaag.

De videos-site heeft op zijn blog aangekondigd dat Zuid-Afrika nu zijn eigen versie van YouTube krijgt. Dit is niet alleen een technische lancering, YouTube zegt dat het gaat samenwerken met Zuid-Afrikaanse omroepen om de nieuwe versie met lokaal geproduceerde inhoud, evenals educatieve inhoud van de universiteit (zoals de Rhodes-school voor journalistiek) te vullen.

Zuid-Afrika, als een van de meest ontwikkelde landen van Afrika, was een logische keuze voor YouTube. Het heeft YouTube vijf jaar gekost om haar Afrikaanse wortels te planten, maar de uitbreiding van nieuwe communicatiekanalen in het onderontwikkelde continent kan alleen maar een goede zaak zijn.