1 min

Tags in dit artikel

,

Galaxy weet regelmatig het nieuws te halen met exotische videokaarten, zo introduceerde het bedrijf onlangs nog een videokaart die draadloos videosignalen verzendt. Vandaag kunnen we weer een opvallende kaart aan de rij toevoegen, een melkwitte GeForce GTX 460.

Galaxy heeft de architectuur van de videokaart volledig opnieuw ontworpen en richt met de kaart op een hoge stabiliteit en overklok-potentieel. Om dit te bereiken heeft Galaxy één van de zes-pins PCIe-aansluitingen verwisseld voor een 8-pins-aanlsuiting en is er een digitale PWM-controller op de kaart geplaatst.

De Galaxy GeForce GTX 460 is voorzien van een 6+2-fase stroomvoorziening, waarbij zes fasen worden gebruikt voor de voorziening van de grafische chip, de overige twee voorzien het geheugen van stroom. De kaart is voorzien van een DVI-, HDMI- en DisplayPort-aansluiting.

De productie op witte PCB-platen schijnt erg lastig te zijn, dat ervaarde bijvoorbeeld Sapphire eerder al toen het moederborden produceerde op witte PCB-platen. Om op witte PCB-platen te kunnen werken is namelijk erg schone apparatuur vereist.

De kaart zou tegen kerstmis op de markt moeten verschijnen, de witte PCB-plaat past de kaart dus goed. Een prijs is nog onbekend.