Google brengt update uit voor Android Google Maps

Google Maps voor Android krijgt een update, welke extra functionaliteit in de applicatie levert. De update moet het bijvoorbeeld makkelijker maken om het zoeken op kaarten te personaliseren, uiteindelijk moet dit het makkelijker maken om plaatsen op de kaart te vinden.

Google Maps krijgt de functie om te synchroniseren met andere apparaten, wanneer er een locatie op je PC opgezocht wordt, zou het mogelijk zijn om vervolgens op je telefoon deze locatie eenvoudig terug te kunnen vinden. Dit gebeurt door middel van een lijst van suggesties met locaties die je eerder hebt bekeken. Androidgebruikers kunnen deze eerder bezochte locaties terugvinden onder het kopje My Places.

Ook zullen er Thuis- en Werklocaties toegevoegd kunnen worden, zodat deze niet elke keer opnieuw ingetypt hoeven te worden bij het navigeren.

De update is inmiddels uitgebracht en is te verkrijgen via Google Play.

Update:
Dit artikel is aangepast op aanwijzing van Pino1990. De bron vermeldt dat de update pas komende dinsdag uit zal worden gebracht, de update is inmiddels echter al beschikbaar gesteld door Google.