‘Grote iPhone 6 wordt productiever dankzij iPad-weergave van apps’

De grote iPhone 6-variant zal waarschijnlijk de mogelijkheid krijgen om apps op dezelfde manier weer te geven als we gewend zijn van de iPad. Dat betekent dat het scherm in landschapsmode in twee delen wordt gedeeld en daardoor meer overzicht biedt.

De grote iPhone 6 heeft waarschijnlijk een schermgrootte van 5,5 inch en dat is aanzienlijk meer dan de 4 inch die we momenteel van de iPhone 5 en iPhone 5S gewend zijn. Die extra schermruimte resulteert in het hoofdscherm in extra rijen voor applicatie-iconen, maar apps zouden ook anders worden weergegeven, blijkt uit onderzoek van een ontwikkelaar.

Steve Troughton-Smith is erin geslaagd om Apple’s ontwikkelsoftware te laten draaien met een resolutie van 736 bij 414 punten, de vermoedelijke weergave van de grote iPhone 6. In de landschapsmode blijken sommige apps van Apple dan een andere weergave te hebben dan momenteel gebruikelijk is. Zo zien we bijvoorbeeld de Kalender- en Telefoon-app met een interface met twee panelen. Op deze manier zou de grote iPhone 6 handiger zijn voor productiviteit.

De iPhone 6 wordt hoogstwaarschijnlijk morgen aangekondigd op een persconferentie die om 7 uur ’s avonds zal starten. De grote iPhone 6 zal waarschijnlijk pas later in de verkoop gaan terwijl de kleinere variant al op 19 september in de winkels zou belanden.