‘Android Nougat wordt in augustus gelanceerd’

Volgens de doorgaans betrouwbare Evan Blass brengt Google de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem, Android, eerder uit dan normaal. Hij stelt, overigens zonder specifieke datum te noemen, dat de lancering van Nougat al in augustus plaats moet vinden.

Mocht Blass gelijk hebben, dan gaat dat enigszins in tegen de gewoonte van Google. Het bedrijf brengt nieuwe versies van Android gewoonlijk in de loop van oktober uit. Tegelijk past het binnen de agressieve ontwikkelingsstrategie die het bedrijf bij Nougat gehanteerd heeft.

Google zou deze zevende versie van Android naar verluidt willen lanceren voordat er een nieuwe Nexus-telefoon uitkomt. Die wordt in de loop van september of oktober verwacht, dus de timing zou wel kloppen.

Toch zal het voor de gemiddelde smartphonegebruiker nog even duren voordat Android Nougat geïnstalleerd kan worden. Fabrikanten als HTC, LG, Samsung en Sony bouwen allemaal een eigen skin over Android heen en zullen die geheel moeten aanpassen op Nougat. Daar werken ze nu natuurlijk al aan met behulp van de speciale ontwikkelaarsversie die al uitgebracht is, maar meestal hebben ze alsnog enkele maanden nodig.