SAP zou van plan zijn geen nieuwe functies voor Business ByDesign te ontwikkelen. Met Business ByDesign biedt SAP ERP-software voor het mkb.

Dat stelt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens de krant zal de ontwikkeling van nieuwe Business ByDesign-features in het tweede kwartaal van 2023 stoppen. Specifieke redenen waarom SAP met de activiteiten gaat stoppen, zijn niet bekend. Een gedeelte van deze software zou worden overgeheveld naar het Indiase ICT-bedrijf HCL Technologies.

SAP is a enige tijd bezig zijn portfolio te reorganiseren en verschillende producten af te stoten. Zo is onlangs leerplatform Litmos aan de private equity investeerder Francisco Partners verkocht.

Wel weet het Handelsblatt te melden dat de bestaande juridische vereisten door SAP zullen worden gerespecteerd. Ook zal SAP eventuele securityproblemen blijven oplossen, zonder gespecificeerde einddatum.

Functionaliteit mkb ERP-software

Business ByDesign geeft mkb’ers een oplossing om processen in een platform samen te brengen. Van het bijhouden van de financiële en verkoopgegevens tot productbeheer en inkoop. Dit alles met flexibiliteit om te reageren op veranderingen en analytics voor het vergroten van de winst en de efficiency.

Tip: SAP-dochterbedrijf Qualtrics gaat de beurs op