Oracle voor de rechter om ‘niet-werkende’ NetSuite SaaS-oplossing

Oracle voor de rechter om ‘niet-werkende’ NetSuite SaaS-oplossing

Een klant sleept Oracle in de VS voor de rechter omdat het een NetSuite SaaS-oplossing heeft geleverd die niet zou werken zoals beloofd. Bovendien voelt de klant zich bedrogen door een verkooppraktijk van de techgigant.

Het geschil draait om de SaaS ERP-oplossing NetSuite SuiteSuccess Cloud, schrijft The Register. Een bedrijf in bouwmaterialen wilde met deze oplossing zijn financiële, commerciële en payroll software vervangen. Het bleek volgens het bedrijf niet te werken.

Slecht verkoopproces

Waar het bedrijf zich echter meer aan stoorde, is de wijze waarop Oracle het product heeft verkocht en het verkoopproces heeft begeleid. Dit zou niet aan industriestandaarden voldoen. Oracle-medewerkers zouden geen kennis van de eigen producten hebben en tijdens het implementatieproces zou de techgigant constant de begeleidende medewerkers hebben vervangen.

Daarnaast zou Oracle een niet eerlijke verkoopstrategie hebben gehanteerd. Klanten krijgen een ERP-oplossing beloofd die niet bestaat. De techgigant zou hiervoor een lage contractprijs rekenen en vervolgens deze later ophogen door meer te rekenen voor (maatwerk)veranderingen. Dit zou bij veel Oracle/NetSuite-klanten zijn gebeurd.

‘Verborgen’ clausule

De klager is woedend over een contractclausule, de Oracle Subscription Services Agreement. Oracle zou de klant niet attent hebben gemaakt op deze clausule voordat het uiteindelijke contract werd getekend. Bovendien zou de clausule moeilijk te ontdekken in de complexe contractdocumenten zijn en zou die alleen inzichtelijk via een ‘verborgen’ hyperlink zijn. De link kan eenvoudig door kleinere klanten, zoals uit het mkb, worden gemist.

De klager vindt dan ook dat, omdat hij nooit van het bestaan van deze voorwaarden wist, hij ook niet aan deze voorwaarden is gebonden. Vandaar dat hij niet wil betalen voor een product dat in zijn ogen niet werkt en ook niet voor de slechte service van Oracle.

Tip: NetSuite biedt nu geautomatiseerde Account Reconciliation