Red Hat onthult nieuwe versie Enterprise Linux 7

Abonneer je gratis op Techzine!

Linux-distributeur Red Hat heeft de nieuwe versie Red Hat Enterprise Linux 7.4 uit de doeken gedaan. De nieuwe versie moet met automatiseringsmogelijkheden de IT-complexiteit voor zijn gebruikers verminderen. Daarnaast moeten applicaties door de update beter presteren en beter beveiligd zijn. Red Hat realiseert dit onder meer door het toevoegen van nieuwe functies. Volgens het bedrijf is de upgrade nodig omdat een moderne organisatie niet alleen fysieke servers of clouddiensten gebruiken. 

Red Hat Linux 7.4 moet de risico’s op datalekken en data-infecties verminderen door drie aspecten. Zo zorgt de functie USB Guard voor controle over het gebruik van plug-and-play-apparaten. De maker van de software belooft verbeterde beveiligingsfunctionaliteit voor containers met ondersteuning SELinux met OverlayFS, om het bestandssysteem te beveiligen. Het biedt tevens de mogelijkheid om docker en namespaces te gebruiken voor gedetailleerde toegangscontrole. De vernieuwde auditmogelijkheden helpen administrators  evenementen filteren die het auditsysteem vastlegt, informatie over belangrijke evenementen te verzamelen en records te interpreteren.

Hogere eisen

Omdat huidige applicaties meer bandbreedte en opslag nodig hebben, worden er meer prestatie-eisen van besturingssystemen en hardware verlangd. Red Hat wil networking en storage daarom verbeteren door nieuwe functies toe te voegen aan Enterprise Linux. Dit gebeurt onder andere door NVMe Over Fabric te ondersteunen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en minder belasting bij het toegang krijgen tot NVMe-storageapparaten. De publieke cloud zal volgens Red Hat tevens profiteren van de update. Verlaagde opstarttijden laten applicaties voortaan sneller opstarten. De nieuwe versie voegt ondersteuning voor Elastic Network Edapter en Amazon Web Services toe.

Het bedrijf geeft aan dat de nieuwste versie van besturingssysteem Red Hat Enterprise Linux Atomic Host is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 7.4. LiveFS is een functie die door de update aan het besturingssysteem toegevoegd wordt. Beveiligingsupdates en layer packages installeren zal voortaan zonder opnieuw opstarten lukken. Red Hat benadrukt dat de eerdere genoemde beveiligingsupdates geen gevolgen hebben voor de prestaties van het besturingssysteem.