Interxion laat in een persbericht weten dat de cloudoplossingen van Oracle nu ook beschikbaar zijn via zijn cloudverbindingsplatform Cloud Connect. Bedrijven die gebruikmaken van Cloud Connect kunnen voortaan niet alleen direct verbinden met Oracle Cloud, maar zullen volgens Interxion ook beschikken over een betrouwbare, veilige, low-latency verbinding.

Interxion Frankfurt dient per direct als een Oracle Cloud FastConnect locatie en biedt directe, private toegang tot de Oracle Cloud. Alle klanten die hun netwerk- en IT-omgevingen neerzetten in een van de Europese Interxion datacenters zullen voortaan via Cloud Connect van deze dienst kunnen profiteren. Interxion bedient klanten vanuit 45 datacenters in elf Europese landen.

Don Johnson, Senior Vice President Product Development van Oracle Cloud, geeft aan dat klanten behoefte hebben aan naadloze connectiviteit van hun datacenters en netwerken naar Oracle Cloud voor hun meest veeleisende workloads en toepassingen. Hij is ervan overtuigd dat met de FastConnect Service van Interxion in Frankfurt klanten de speciale en particuliere aansluitingen kunnen leveren die ze tegenwoordig nodig hebben. Het is daarbij mogelijk om gemakkelijk op te schalen, concludeert Johnson.

Verklaring Interxion

Daar voegt Vincent in’ t Veld, VP Platforms bij Interxion, nog het één en ander aan toe. De bestuurder laat weten dat het recente IDC-onderzoek The Digital Enterprise aantoont dat 53 procent van het Europese bedrijfsleven momenteel een hybride cloudoplossing gebruikt of van plan is te bouwen. Interxion heeft volgens hem de ideale omgeving gecreëerd om dergelijke oplossingen te bouwen en te gebruiken.

Over de recente ontwikkeling zegt In ’t Veld dat klanten nu alle voordelen van de Oracle Cloud kunnen benutten door voorspelbare en krachtige verbindingen aan te leggen in Oracle’s aanbod van clouddiensten. Hieronder vallen onder meer Oracle’s software voor enterprise analytics, marketing en resource management en Platform as a Service-oplossingen voor appontwikkeling.

Hoewel het nieuws een mooie stap is voor het Nederlandse Interxion, valt op dat Oracle de laatste periode actief aan het uitbreiden is door middel van partnerships. Zo werd onlangs nog een samenwerking met Equinix bekendgemaakt, waardoor de toegang tot Oracle Cloud Infrastructure uitbreidt.