Abonneer je gratis op Techzine!

De Nederlandse breedbandaanbieder Novaxess is gekocht door het Britse Easynet voor 38,4 miljoen euro. Ook Concepts ICT is verkocht.

“De Novaxess Beheer Groep zal worden opgenomen in de Easynet Group Nederland en zich voornamelijk richten op de zakelijke dsl-markt”, zegt directeur Arjen Berendsen van Easynet Nederland. Concepts ICT, een dochter van Novaxess, zal een zelfstandige aanbieder voor de particuliere breedbandmarkt blijven.

Voor 28 miljoen euro neemt Easy net de aandelen van Novaxess over en de schulden nemen zij erbij voor 10,4 miljoen euro. Het Engelse internet bedrijf zegt dat ze er veel baat bij hebben met de bestaande netwerkvoorzieningen van Novaxess en het Voice over IP programma dat in ontwikkeling is. Easynet verwacht met de overname, zo’n 1,5 miljeon euro te gaan besparen.

Novaxess raakte in 2002 flink in de schulden en kon zijn hoofd niet meer boven water houden. Esi-Ned heeft het bedrijf toen uiteindelijk overgenomen. De naam Esi-Ned werd later veranderd in Novaxess Beheer Groep.

Novaxess heeft zo’n 4500 zakelijke klanten. Concepts ICT heeft ongeveer 40.000 particulieren als klant geregistreerd.