1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwareontwikkelaar Peoplesoft heeft voor de 6e keer dit jaar een overnamebod van Oracle naast zich neergelegd.

Vrijdag maakte Oracle haar bod van 9,2 miljard dollar bekend, wat neerkomt op ongeveer 24 dollar per aandeel. 60% van de aandeelhouders ging hiermee akkoord.
Het bestuur van Peoplesoft weigerde het bod echter, met als reden dat het bod niet representatief was voor de waarde van het bedrijf.
"Het bestuur benadrukt dat zij het bedrijf niet verkoopt voor minder dan dat het echt waard is. Daarnaast moet het bedrijfsplan van de bieder meerwaarde hebben voor de aandeelhouders.", aldus Peoplesoft.

Peoplesoft gaf aan dat zij verwachtte dat de meeste aandeelhouders het met haar eens zouden zijn dat het bedrijf meer waard is als 24 dollar per aandeel.

Oracle heeft haar bod inmiddels verlengd tot 31 december en verklaart dat haar bod weloverwogen is en dat zij Peoplesoft zeker niet ondergewaardeerd heeft.

Overigens heeft Peoplesoft eerder al aangegeven dat zij een overname zal proberen te voorkomen door het aantal aandelen in omloop te verdubbelen. Oracle heeft deze werkwijze inmiddels aangekaart bij het gerecht.