Abonneer je gratis op Techzine!

Dit jaar zijn maar liefst één miljoen Windows gebruikers overgestapt naar Apple’s Mac. Gebruikers stappen over omdat ze de veiligheidsproblemen van Windows zat zijn, maar ook de aanschaf van een iPod is een reden om over te stappen.

De uitspraken komen van analyst Charles Wolf van Needham. Volgens hem is de trend het gevolg van Apple’s snelle achtereenvolgende innovaties. "De impuls die gegenereerd is door deze producten heeft zich vertaald in financiële resultaten die de meeste verwachting met gemak heeft overschreden", aldus Wolf.

Belangrijker feit is volgens Wolf dat veel Windows gebruikers overstappen op een Mac. "We schatten in dat er in de eerste drie kwartalen van 2005 ongeveer één miljoen mensen een Mac hebben gekocht. In onze schattingen waren we nog uitgegaan van een verkoop van 500.000 Mac’s voor het hele jaar."

Volgens Wolf hebben concurrenten van Apple daarnaast de downloadmarkt afgestaan aan Apple en proberen ze nu terug te vechten met het aanbieden van abonnementen.
Wolf geeft wel aan dat het voor hem lastig is om een goede schatting te maken, omdat hij Apple’s strategie niet kent. Het zou daardoor zeer goed mogelijk zijn dat het aantal gebruikers dat overstapt veel groter is.