2min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett Packard heeft PC bouwer VoodooPC overgenomen, dat heeft CTO Rahul Sood van VoodooPC laten weten via zijn weblog.

VoodooPC bouwt extreem snelle PC’s en laptops en het bedrijf wordt daarom onderdeel van de gaming division in HP’s Personal Systems Group. Eerder dit jaar werd Alienware, een concurrent van VoodooPC, al overgenomen door Dell, dat weer een concurrent van HP is.

Sood laat op zijn blog weten dat de overname nog bij niemand bekend was, zelfs niet bij de medewerkers en familie van Sood. Volgens Sood was VoodooPC al langere tijd op zoek naar een overnamekandidaat en het bedrijf heeft dan ook gespreken gevoerd met Dell en een aantal Taiwanese OEM makers, maar uiteindelijk bleef er maar één OEM over die Sood aansprak, namelijk HP.

Volgens Sood onderscheidt HP zich ten opzichte van andere OEM door de hoge investeringen op het gebied van onderzoek. HP geeft jaarlijks 3,5 miljard dollar uit aan onderzoek en vraagt elke dag elf patenten aan. Volgens Sood is het onderzoekslab van HP het walhalla voor elke PC bouwer. De innovatie van HP en het imago van VoodooPC zijn volgens Sood en perfecte combinatie en hij belooft dan ook dat er in de toekomst een aantal bijzondere apparaten uit de samenwerking zullen voortvloeien.

Door de overname wordt Rahul Sood Chief Technologist for the Gaming Division Worldwide, zijn broer Ravi wordt Director of Strategy & Marketing for the Gaming Division Worldwide. Beide heren zullen verantwoording af moeten leggen aan Phil McKinney van HP. Het kantoor van VoodooPC zal in de huidige vestigingsplaats Calgary blijven. Het bedrijf zal naast de huidige portfolio ook machines onder het HP merk gaan ontwikkelen.