2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf verwacht dit jaar over de tien miljoen verkochte Xbox 360’s uit te komen. Ook de Zune zal het naar verwachting van het bedrijf beter gaan doen, in juni 2007 moeten er meer dan een miljoen verkocht zijn.

De Xbox 360 is sinds november 2005 op de markt en 2006 lijkt een goed jaar te worden voor de console van Microsoft. Het bedrijf verwacht tegen het einde van dit jaar tien miljoen exemplaren verkocht te hebben. Dat betekent dat er tien miljoen exemplaren in omloop zijn, zowel thuis bij de consument, maar ook exemplaren die bij winkels liggen of op transport zijn.

De Xbox 360 doet het qua verkoopcijfers overigens beter dan de originele Xbox, zo is te zien in de onderstaande grafiek, die Chief Financial Officer Chris Liddell gisteren presenteerde tijdens een conferentie voor investeerders in Londen.

Aan het einde van Microsofts gebroken boekjaar in juni 2007, verwacht het bedrijf uit te komen op dertien tot vijftien miljoen verkochte Xbox 360 consoles wereldwijd. Op datzelfde moment zouden er ook meer dan één miljoen exemplaren van de Zune mediaspeler verkocht moeten zijn.

Alhoewel de Zune een goede eerste week kende beleeft de speler momenteel geen vliegende start. In de eerste week was negen procent van alle verkochte mediaspelers een Zune, de week daarna was dat nog maar twee procent. Microsoft wil zich echter niet vastpinnen op de wekelijkse cijfers, maar focust zich op de lange termijn. Dat had het bedrijf overigens al eerder laten weten, de strijd met Apple’s iPod aangaan is niet eenvoudig, maar door honderden miljoen dollars te investeren in Zune en de zaken eromheen, verwacht Microsoft op den duur goede resultaten te gaan boeken.