Sumo Logic heeft een eerste SaaS instance van zijn monitoring-tools onthuld om Kubernetes te ondersteunen. Het gaat hierbij om de oplossing Continuous Intelligence Solution for Kubernetes.

Met Continuous Intelligence Solution for Kubernetes kunnen bedrijven machine-data analyseren om de oorzaak van bottlenecks bij prestaties te identificeren. De oplossing biedt daarnaast out-of-the-box integraties met diverse DevOps-tools, waaronder die van Aqua Security, Prisma, Codefresh, JFrog en Harness. Dat meldt Container Journal.

Sumo Logic breidt daarnaast de bestaande samenwerking met Google uit om Anthos te ondersteunen. Anthos is een multicloud computing framework dat Google op Kubernetes heeft gebouwd. Daarnaast moet Istio worden ondersteund. Deze service mesh wil Google de standaard maken voor cloud native computing-omgevingen.

Kubernetes en cloud

Sumo Logic onthulde laatst in een onderzoek dat er een grote correlatie is tussen organisaties die multicloud computing-strategieën hebben en de adoptie van Kubernetes. Volgens dat onderzoek gebruikt 23 procent van de klanten die zowel Amazon Web Services (AWS) als Microsoft Azure gebruiken, ook Kubernetes gebruiken. Dat geldt ook voor 59 procent van de klanten die AWS en Google Cloud Platform gebruiken.

Van de klanten die AWS, Google Cloud Platform én Azure gebruiken, gebruikt maar liefst 80 procent ook Kubernetes. Dat tegenover de 20 procent van klanten die alleen AWS gebruiken en Kubernetes inzetten.

Het rapport toont verder aan dat 36 procent van de klanten van Sumo Logic nu AWS Lambda in productie gebruikt. Daarmee wordt serverless computing steeds populairder, stelt het bedrijf.

Continuous Intelligence Suite

De Continuous Intelligence Suite wordt bovendien opnieuw verpakt in vier aanbiedingen. Er komt een Essentials Edition die de kern moet zijn, aangevuld met een Enterprise Operation Intelligente-Oplossing gericht op monitoring en troubleshooting.

De Essentials Edition kan ook aangevuld worden met een Enterprise Security Intelligent Solution voor security-analytics en compliance. Daarnaast is er een allesomvattende Enterprise Suite.

De vier nieuwe aanbiedingen zijn nu als bètaversie beschikbaar.