ServiceNow neemt MSP Fairchild Resiliency Systems over

Abonneer je gratis op Techzine!

ServiceNow neemt voor het eerst een onafhankelijke softwareverkoper (ISV) over: Fairchild Resiliency Systems. Daarmee wil het bedrijf zijn ‘Risk portfolio’ uitbreiden.

Fairchild Resiliency Systems is een aanbieder van een platform voor business continuity en een managed services provider (MSP) uit de Amerikaanse plaats Boston, schrijft Channele2e. Het bedrijf heeft al een integratie met twee oplossingen van ServiceNow: IT Service Management en Integrated Risk Management.

De oplossing van het bedrijf “helpt bedrijven planningen te maken, zodat het werk door kan gaan tijdens storingen van diensten en zakelijke processen”, aldus ServiceNow in een blogbericht.

Portfolio uitbreiden

ServiceNow wil met de overname zijn risk-portfolio uitbreiden, door de business continuity-mogelijkheden van Fairchild Resiliency Systems samen te voegen met de operationele-, verkopers- en IT-risicobeheersmogelijkheden. Op die manier hoopt ServiceNow organisaties de “zichtbaarheid en flexibiliteit” te bieden, “die ze nodig hebben om risico’s beter te beheren en weerbaarder te worden”.

De technologie van Fairchild Resiliency Systems moet na de acquisitie dan ook geïntegreerd worden in het business continuity management-platform van ServiceNow zelf.

Wat ServiceNow precies voor Fairchild Resiliency Systems heeft neergelegd, is onbekend. Wel is duidelijk dat de overname dit jaar nog afgerond moet worden.

Eerste deal onder nieuwe CEO

De acquisitie van Fairchild Resiliency Systems is de eerste grote deal nadat het bedrijf een nieuwe CEO kreeg. Eind oktober werd duidelijk dat Bill McDermott, voormalig CEO van SAP, de leiding van ServiceNow overneemt.

McDermott moet nog voor het einde van 2019 de president en CEO van ServiceNow worden. Ook wordt hij dan lid van de raad van bestuur. McDermott volgt daarmee John Donahoe op, de huidige CEO en president van het bedrijf. Donahoe wordt vanaf januari 2020 de nieuwe leider van Nike.

Tijdens de transitieperiode is Donahoe nog de CEO van ServiceNow. Ook blijft hij aan als lid van de raad van bestuur van het bedrijf, totdat zijn termijn in juni 2020 afloopt.