Abonneer je gratis op Techzine!

In Amerika worden zeer veel dieren achter gelaten waardoor ze in het asiel terecht komen. Op het moment is er een nieuwe website opgericht die de harten van mensen nog meer probeert te raken om zo het overschot aan dieren kwijt te komen.

Op de website Dogsindanger.com laten de eigenaars van het asiel exact zien hoe lang een dier nog te leven heeft totdat hij afgemaakt wordt. De activisten achter deze website zijn van mening dat zij de eerste zijn die op een dergelijke manier proberen om de mensen te verleiden een dier uit het asiel te halen. Via deze manier hopen zij duidelijk te kunnen maken dat er een overschot is aan dieren in het asiel en dat deze zonder meer dood gemaakt worden als zij niet binnen een bepaalde tijd opgehaald worden.
Alex Aliksanyan van The Buddy Fund, de groep achter deze website, vertelde zelf dat dit iets is wat dagelijks gebeurt. Hij was van mening dat dergelijke dingen ook niet voor de consument verborgen moeten worden maar dat zij gewoon met de harde feiten geconfronteerd moeten worden.

Naast dit zal de site ook voorzien worden van een herdenkingsonderdeel. Hier zullen namen, foto’s en data geplaatst worden van de honden die reeds afgemaakt zijn. Door de American Humane Association wordt geschat dat er per jaar ongeveer 3 miljoen honden afgemaakt worden, enkel en alleen in de Verenigde Staten.

Aliksanyan benadrukte dat de website absoluut niet bestemd is voor ouders om samen met hun kinderen naar een hond te zoeken. "Het is geen vrolijke website waar men puppies rond ziet rennen. Hiervoor is de website niet bedoeld, " vertelde hij. "we werken hier juist in de andere richting. Wij vertellen dat deze honden gaan sterven, dat je naar hun zielige gezichten moet kijken. "