1 min

Tags in dit artikel

,

IBM heeft aan Wall Street laten weten dat het haar verwachtingen over het bedrijf over 2008 positief mag bijstellen. Dit heeft het aandeel, wat toch al gestuwd werd door de goede kwartaal-resultaten, naar een nog hoger niveau gebracht.

Mark Loughridge, CFO van IBM, heeft gezegd dat de opbrengsten per aandeel over 2008 tussen de 8,20 dollar en 8,30 dollar zullen liggen. Voor deze aankondiging lag de verwachting van analisten nog op 7,94 dollar per aandeel.

Het positieve van dit nieuws kwam tot uiting in de waarde van het aandeel. Dit steeg vijf procent naar 106,20 dollar per aandeel.

In de laatste drie maanden van 2008 verdiende IBM 3,95 miljard dollar, wat neerkomt op 2,80 dollar per aandeel. De nettowinst steeg twaalf procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Loughridge erkende dat het bedrijf in een "onzekere economische omgeving verkeerde, net zoals de rest van de zakenwereld", maar hij verwacht dat IBM gedragen zal worden door haar investeringen in ontwikkelende martken zoals Oost Europa, China en Vietnam, welke volgens hem de "goudmijn van de 21ste eeuw zullen zijn".